Копирайтинг … Все по-често срещате тази дума, нали? Сигурни сме, че поне веднъж седмично попадате на обява или пост, свързани с услугата. Факт е, че тази тематика завладява голяма част от интернет пространството, а интересът към нея не спира да се расте. Много хора обаче все още си задават следните въпроси: Какви са тези копирайтъри и кой толкова има нужда от тях? Отговорът е кратък, точен и ясен: всички. От студенти до притежатели на бизнес, всеки от тях има нужда от копирайтинг услуги в даден етап от работата си. Дори и ти. Все пак затова четеш тази статия.

Какво представлява копирайтингът?

Копирайтингът е услуга, която създава влиятелно и уникално текстово съдържание. Тя се използва предимно в бизнес сектора и има следните приложения:

  • изтъкване и реклама на продукт или услуга
  • SEO оптимизация
  • повишаване на информираността
  • привличане на клиенти

Казано с няколко думи – копирайтингът се използва с цел повишаване на продажбите и подобряване на медийното присъствие.

Защо бизнесът ви се нуждае от него?

В следващите редове ще се фокусираме върху това, което услугата „копирайтинг” ще даде на вашия бизнес. Първо ще започнем с медийното присъствие. Разбира се, знаем колко зает е всеки управител и че поддръжката на социалните мрежи е на заден план за него. Въпреки това можем да гарантираме, че те са от голяма важност за компанията ви.

Огледайте се наоколо. Голяма част от хората в градския транспорт, в офиса или в заведенията са влезли в някоя от социалните мрежи и скролват ли, скролват… Дори и вие го правите.

Потенциалните клиенти най-лесно могат да ви забележат в мрежи като Facebook, Instagram и YouTube. Всеки средностатистически човек прекарва по минимум 5 часа на ден в гореспоменатите канали. Веднага след тях по посещение се нареждат мрежите LinkedIn и Twitter. Наемането на професионален копирайтър не само ще ви освободи от тази грижа, но и ще подобри вашето медийно присъствие. Това не е всичко. Квалифицираните автори имат доказани умения в писането на рекламни текстове, с които ще привлекат още последователи към страницата ви, а с тях ще се повишат и продажбите.

Копирайтингът ще повлияе положително и на вашия сайт. По-конкретно на неговата SEO оптимизация. Предполагаме, че повечето от вас знаят какво представлява това, но, за останалите, SEO оптимизацията помага на сайта ви да се класира за първите страници в търсачки като Google. Например, ако имате компания за продажба на недвижими имоти и в сайта ви често се среща ключовата дума „апартамент,” той ще достигне до всички потребители, търсещи думата в Интернет. За да се появите на първа страница в търсачките, ви е нужен професионален SEO копирайтинг и блог, в който да публикувате по минимум 1 статия седмично.

Какво пречи на бизнеса ви в момента?

Тук искаме да подчертаем, че услугата „копирайтинг” е едно от главните средства за привличане на клиенти. Можем да ви гарантираме, че инвестицията в нея винаги се връща обратно като приход, и то няколкократно. Разбира се, ако авторът е бил професионалист. За нещастие все още немалка част от българските бизнесмени смятат, че създаването на текстово съдържание е евтина услуга. Друг неприятен факт е, че всеки може да сложи думата „копирайтър” до името си и да се представи за такъв. Това също е често срещано във фрийланс сферата.

Тези проблеми водят до наличието на сайтове с некачествено съдържание, лошо SEO и никакви приходи. Ако вие не желаете такива резултати, напомняме ви една известна народна мъдрост – „Eвтиното излиза скъпо.“ В крайна сметка грешката не е фатална, но е много по- вероятно да дадете повече пари за некачествен копирайтинг и последвалата го редакция, отколкото за професионално написан текст.

Управител | creative@bridges.bg

Ангела започва кариерата си в сферата на дигиталния маркетинг през 2018г. и оттогава безспирно развива своите умения в областта на софтуерното инженерство, SEO оптимизацията, копирайтинга и графичния дизайн.

angela_bridges

Ангела започва кариерата си в сферата на дигиталния маркетинг през 2018г. и оттогава безспирно развива своите умения в областта на софтуерното инженерство, SEO оптимизацията, копирайтинга и графичния дизайн.