Услугата PPC обхваща рекламните кампании в мрежи като Google, при които се плаща определена сума за всеки клик от потребител в мрежата.

Какво е PPC?

Съкратено от фразата Pay Per Click (в превод от английски език – “плащане на клик”), услугата PPC представлява вид реклама, която се заплаща спрямо броя на кликовете върху нея.

Тоест, ако тя е видяна от 10 000 човека, но само 1 000 са кликнали на нея, ти ще платиш предварително фиксираната цена на бройка единствено за тези 1 000 посещения.

Светкавични резултати

Ефектът от PPC рекламата се забелязва бързо след пускането ѝ, а при правилно изпълнение и високо качество, Google може да намали цената на клик и така тя ще остане активна за по-дълъг период. Съвместима е с всякакъв тип бюджети и е единствената, при която плащаш за постигнати резултати.

Несъмнено тази услуга е една от най-предпочитаните в дигиталния маркетинг, защото ефектът от нея е бърз и сигурен.

Как работи?

Подобно на процеса за SEO оптимизация и PPC рекламата работи на базата на ключови думи. Те трябва да са изцяло свързани с естеството и дейността на бизнеса, защото в противен случай трафикът в сайта ти ще бъде некачествен и няма да доведе до продажби.

След стартирането на кампанията твоят сайт ще се появи над всички останали резултати при търсене на посочените ключови думи в Google и ще остане там докато зададеният бюджет не се изчерпи.

Предлагаме още

Довери ни се, ние ще отговорим на очакванията ти

Изпрати запитване